Workshop ‘beweeg je brein’

Je maakt kennis met de methodiek ‘Beweeg je brein’, die is gericht op een combinatie van cognitieve stimulatie en beweging. In de workshop leer je hoe je de hersenfuncties van je leerlingen kunt stimuleren. En hoe je de methodiek ‘Beweeg je brein’ kunt aanpassen aan het niveau en de interesses van je doelgroep.

Laura Kerszenblat ontwikkelde de methodiek ‘Beweeg je brein’, een hersentraining waarbij lichaamsbeweging een grote rol speelt. Mensen die regelmatig bewegen, blijken namelijk een groter hersenvolume te hebben dan degenen die dat niet doen. Door in beweging te blijven lijk je het krimpen van je brein flink af te kunnen remmen. De juiste stimulatie kan ervoor zorgen dat het aantal hersencellen toeneemt én dat de verbindingen tussen die hersencellen verbeteren. En dat alles heeft een positieve invloed op bijvoorbeeld je geheugen en je reactievermogen.

De hersentrainingen van Laura Kerszenblat bestaan uit uitdagende oefeningen in verschillende moeilijkheidsgraden. Ze prikkelen de volgende hersenfuncties: concentratie, korte- en langetermijngeheugen, ruimtelijk inzicht, motoriek (coördinatie en balans), taal en logica. Er wordt tijdens de training gebruik gemaakt van muziek met wisselende ritmes, bewegingsoefeningen en de deelnemers doen opdrachten waarbij oplossingen moeten worden gevonden. Er heerst een relaxte en vrolijke sfeer; plezier maken speelt een belangrijke rol. De interactie tussen lichamelijke, intellectuele en emotionele aspecten staat centraal.

Het doel van ‘Beweeg je brein’ is om de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft te verbeteren en de aanleg van nieuwe netwerken in de hersenen te stimuleren. Dit proces (plasticiteit van het brein of neuroplasticiteit) wordt de laatste jaren meer en meer onderbouwd door de wetenschap. Een voordeel van de methode is dat het een beperkte fysieke inspanning vraagt en dat de training kan worden aangepast aan de individuele capaciteiten en behoeften van de deelnemers.

De workshop is een beknopte kennismaking met de methodiek van Laura Kerszenblat. Naast de theorie krijg je veel praktische ideeën, die je direct kunt inzetten bij je eigen doelgroep. Wil je na deze workshop nog meer verdieping, dan kun je je aanmelden voor de driedaagse basistraining!

Doelgroep: Kindercoaches, leerkrachten, remedial teachers, intern begeleiders, logopedisten, pedagogisch medewerkers, kortom: iedereen die met kinderen en jongeren werkt.

Trainer: Deze unieke workshop wordt door Laura Kerszenblat gegeven.

Datum:
Woensdagmiddag 15 januari 14:30 tot 17:30 in Houten VOL


Kosten: €120,- ex btw (met factuur) of  €120,- inclusief btw (via de webshop)

Annuleren
Bij verhindering is het mogelijk een cursusdag op een andere datum in te halen.

Inschrijven: