Workshop bewegend leren met de FOON

Handige tool voor thuis, op school of in je praktijk
Een ochtend vol praktische ideeën op het gebied van beeldend, spelend en bewegend leren. Voor ouders, coaches, leerkrachten, RT-ers, IB-ers, enz. We gaan aan de slag met rekenen, spelling en meer! Ben je geen professional, maar wil je thuis zelf op een leukere manier met je kind gaan oefenen met rekenen en spelling? Ook dan ben je van harte welkom! Aan het einde van de workshop heb je heel veel leuke ideeën om het leren op andere manieren te begeleiden.

Leren met de FOON
De FOON is een leuke manier om samen met het kind verschillende vaardigheden te oefenen en te automatiseren. De FOON kan ingezet worden voor spelling, rekenen en het trainen van het werkgeheugen. Door het bewegen en spelen lukt het de meeste kinderen om zich langer op hun taak te concentreren. De FOON is de enige “smart- foon” waar je op mag staan!

Rekenen met stippen en stroken
Kinderen die moeite hebben met het automatiseren van de basis, hebben veel houvast aan de stippen en de stroken. Met name kinderen die makkelijker leren wanneer de leerstof ook visueel aangeboden wordt, begrijpen veel beter wat ze aan het doen zijn. De stippen helpen om de sprong over het tiental beter te begrijpen. De stroken zijn handig voor het rekenen tot honderd.

Na de workshop is er ook de mogelijkheid om andere producten voor spelend en bewegend leren te ontdekken en aan te schaffen. I.v.m. veiligheidsmaatregelen werken wij momenteel met groepjes van maximaal 4 personen. 

Kosten
​​€ 175,00 excl. BTW (Inclusief FOON)

Locatie en data
Wormer: do 11 februari van 9:30 tot en met 13:00 uur
Hengelo: 19 febr. 2021  van 9:30 tot en met 13:00 uur
Hengelo: vrijdag 9 april van 9:30 tot en met 13:00 uur

Inschrijven:
Onderaan deze pagina

 

Ervaringen met de FOON workshop

Deze stond al lang op mijn verlanglijstje. Gisteren de workshop ‘FOON’ gevolgd. 🤩
Rekenen èn spelling met en op een gave mat! Het was zo gaaf om zelf ook zoveel ‘aha’ momenten te ervaren . Trots ging ik met een FOON onder mijn arm naar huis. Ik weet zeker dat de kids dit geweldig zullen vinden

~
Ik deed mee als ouder. Mijn dochter kende de FOON al van de leerondersteuning voor rekenen. Dit werkt echt voor haar! Patronen, daar is onze beelddenker dol op. Het regelmatig blijven opfrissen van de tafeltjes blijft bij beelddenkers blijkbaar nodig. Dat kunnen we nu zelf op een fijne manier doen!
~
Hele leuke workshop en een fijn groepje 🙂 Onze zoon is hsp en hoogbegaafd, hij weet alles, maar hele simpele sommetjes, dat gaat er maar niet in. Wat heerlijk die herkenning met andere ouders. En fijn om te horen dat de hersenontwikkeling van HB kinderen anders verloopt, meerdere puzzelstukjes vielen op zijn plek. Heel erg bedankt.
~
Ik geef tijdelijk thuisonderwijs door schooluitval (schooltrauma). Deze workshop heeft me fijne handvatten gegeven om op een ontspannen manier thuis zinvol met mijn kind aan de slag te gaan. Deze workshop is voor herhaling vatbaar wat mij betreft. Ik hoop op een vervolg met andere onderwerpen.
~
Ik deed al veel reken- en spellingcircuits in de klas en op het schoolplein. Zo’n korte workshop is voor mij echt ideaal. Geen theorie, gewoon heel veel praktische inspiratie! En de kinderen in de klas zijn echt heel blij met de FOON, de rekentrein en de andere materialen die ik bij jullie heb aangeschaft!

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven: