Bootcamp® trainer worden

Wie ben jij?
Je hebt als onderwijsprofessional een eigen praktijk. Het lijkt je leuk om meer beweging te krijgen in je lessen. Je bent creatief, kleurrijk en ondernemend. Je weet hoe je kinderen kunt enthousiasmeren en stimuleren vanuit een grow mindset. Je ziet ieder kind als uniek individu.

Waar geloof jij in?
Jij gelooft dat alle kinderen zich sneller ontwikkelen in een uitdagende setting waar bewegend, ontdekkend, beeldend en spelend leren centraal staan. Jij gelooft in delen en vermenigvuldigen. Je gelooft in flexibel werken en aanpassen aan de leerbehoeften van kinderen. Je gelooft in de kracht van de eigen creativiteit en vindingrijkheid van kinderen.

Wat is een bootcamp?
Volgens veel kinderen is de bootcamp eigenlijk “gewoon een leuk kinderfeestje”. Het zijn effectieve manieren om kinderen op een beeldende en speelse manier het plezier terug te geven in leren. De Bootcamp brengt kinderen en hun ouders in de gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met jou en jouw praktijk. En ook de kinderen die wekelijks bij je in de praktijk komen zullen ervaren dat je lessen veel creatiever, kleuriger, plezieriger en uitdagender zijn.

Spelend en bewegend leren is leuk leren!
Het is al langer bekend dat beweging een positief effect heeft op concentratie, leerprestatie en leerplezier. Kinderen die regelmatig bewegend leren, boeken na 2 jaar een voorsprong van wel 5 maanden op hun leeftijdsgenoten! Een kind leert sneller als het positieve gevoelens ervaart en lekker in zijn of haar vel zit.

Met kleur en beweging leren.
De stof die geautomatiseerd en gememoriseerd moet worden, wordt gekoppeld aan kleur en beweging. Deze koppeling zorgt voor een optimale samenwerking tussen verschillende delen in het brein, waardoor het automatiseren en memoriseren van de lesstof effectiever verloopt. Tevens vormt dit een actieve ondersteuning bij de motorische ontwikkeling van het kind.

Wat leer en doe je?
• Je leert hoe je zelf bootcamps voor het automatiseren van de basis kunt organiseren;
• Je leert hoe je dit concept ook voor één op één begeleiding in je praktijk kunt gebruiken;
• Je maakt kennis met de inhoudelijke achtergrond van het spelend, beeldend en bewegend leren;
• Je leert welke spelletjes geschikt zijn voor bewegend leren;
• Je verzint samen nieuwe (beweeg)spelletjes;
• Je leert hoe je het geleerde in de (in je eigen) praktijk kunt brengen;
• Je maakt een persoonlijk draaiboek voor je eerste bootcamp aan de hand van voorbeelden.

Wat krijg je?

• Een certificaat en een licentie voor het geven van trainingen aan kinderen;
• Een jaar lang vermelding van je praktijk op deze website (indien gewenst);
• Toegang tot de besloten facebookgroepen waar veel ideeën en materialen worden gedeeld;
• Een uitnodiging voor jaarlijkse terugkomdagen.
• Een basispakket aan materialen voor je eerste bootcamp!

Kosten 2021
Tweedaagse training Bootcamptrainer (Spelling of Rekenen) ​​€497,00 ex BTW
Incl. basispakket ter waarde van € 75,- 
Driedaagse training Reken- en Spellingbootcamp: € 749,00 excl. BTW
Incl. basispakket ter waarde van € 100,- 

Data:
Zie inschrijfformulier hieronder

Waar kun je een Bootcamp houden?
Het fijnste is als je de bootcamp lekker buiten kunt doen. Op een schoolplein in een park of het bos. Maar natuurlijk kan het ook in je praktijkruimte of in je klas. Als je zelf niet de beschikking hebt over een fijne ruime ruimte, kun je informeren bij scholen, peuterspeelzalen, clubhuizen, buurthuizen, sportverenigingen, yogastudio’s enz. Informeer dan ook of je gebruik mag maken van de materialen die daar al aanwezig zijn.

Verankering van via kleuren en beelden
De Bootcamp is ontstaan door te spelen met de oneindige mogelijkheden van het Joepspel. Het Joepspel vormt daarmee de basis van de Rekenbootcamp. De kleuren en beelden van het Joepspel en de Rekenbootcamp komen overeen. Dit kleur- en beeldanker werkt heel krachtig. (De kleuren van Spellingbootcamp zijn flexibel aan te passen aan elke methode.)

Annuleringsregeling
Bij griepklachten of uitzonderlijke omstandigheden kun je de gemiste dag kosteloos op een andere dag inhalen.

Verklaring Omtrent Gedrag
Iedereen die met kinderen werkt behoort een Verklaring Omtrent Gedrag in bezit te hebben. Scholen waarmee je samenwerkt kunnen hierom vragen.

Heb je nog meer vragen? Bel of mail ons dan gerust!

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven: