Bootcamp trainer worden

Wie ben jij?
klein Je hebt een eigen praktijk gericht op leerondersteuning en het lijkt je leuk om bootcamps te organiseren. Je bent creatief, kleurrijk en ondernemend. Je weet hoe je kinderen kunt enthousiasmeren en stimuleren vanuit een grow mindset. Je ziet ieder kind als uniek individu.

Waar geloof jij in?

Jij gelooft dat alle kinderen zich sneller ontwikkelen in een uitdagende setting waar bewegend, ontdekkend, beeldend en spelend leren centraal staan. Jij gelooft in delen en vermenigvuldigen. Je gelooft in flexibel werken en aanpassen aan de leerbehoeften van kinderen. Je gelooft in de kracht van de eigen creativiteit en vindingrijkheid van kinderen.

Wat is een reken of spelling bootcamp?
Volgens veel kinderen is het eigenlijk “gewoon een leuk kinderfeestje”. Het zijn effectieve manieren om kinderen op een beeldende en speelse manier het plezier terug te geven in leren. De Bootcamp brengt kinderen en hun ouders in de gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met jou en jouw praktijk.

Waarom een bootcamp voor het leren van de basics?
Spelend en bewegend leren is leuk leren! Onlangs was in het nieuws dat beweging een positief effect heeft op het leren. Kinderen die regelmatig bewegend leren, boeken na 2 jaar een voorsprong van wel 5 maanden op hun leeftijdsgenoten! Een kind leert sneller als het positieve gevoelens ervaart en lekker in zijn of haar vel zit.

Met kleur en beweging leren.
De stof die geautomatiseerd en gememoriseerd moet worden, wordt gekoppeld aan kleur en beweging. Deze koppeling zorgt voor een optimale samenwerking tussen verschillende delen in het brein, waardoor het automatiseren en memoriseren van de sommen effectiever verloopt. Tevens vormt dit een actieve ondersteuning bij de motorische ontwikkeling van het kind.

Wat leer en doe je?
• Je leert hoe je zelf een bootcamp kunt organiseren;
• Je leert hoe je dit concept ook voor één op één begeleiding in je praktijk kunt gebruiken;
• Je maakt kennis de inhoudelijke achtergrond van het spelend, beeldend en bewegend leren;
• Je leert welke spelletjes geschikt zijn voor een bootcamp;
• Je verzint samen nieuwe (beweeg)spelletjes;
• Je leert hoe je het geleerde in de (in je eigen) praktijk kunt brengen;
• Je maakt een persoonlijk draaiboek voor je eerste bootcamp aan de hand van voorbeelden.

Wat krijg je?
• Een certificaat en een licentie voor het geven van trainingen aan kinderen.
• Goodybag en de mogelijkheid om eventueel extra materialen aan te schaffen.

Wat is jouw investering?
Tweedaagse training € 454,- incl 21% btw (Rekenen & Spelling)
Spelmaterialen, een leuke ruimte, tijd, enthousiasme, enz

Je eigen Bootcamp
Als gecertificeerd trainer kun je zelfstandig een Bootcamp aanbieden aan kleine groepjes kinderen, gericht op het automatiseren van (tafel)sommen. Ook heb je geleerd hoe je dit concept kunt vertalen naar andere vakken, naar individuele begeleiding of juist naar activerende werkvormen in grotere groepen.

Waar kun je een Bootcamp houden?
Als je zelf niet de beschikking hebt over een fijne ruime ruimte, kun je informeren bij scholen, peuterspeelzalen, clubhuizen, buurthuizen, sportverenigingen, yogastudio’s enz. Informeer dan ook of je gebruik mag maken van de materialen die daar al aanwezig zijn.

Kant en klaar concept?
De Bootcamp is ontstaan door te spelen met de oneindige mogelijkheden van het Joepspel. Het Joepspel vormt daarmee de basis van de RekenBootCamp. De kleuren en beelden van het Joepspel en de RekenBootCamp komen overeen. Dit kleur en beeld-anker werkt heel krachtig. Voor spelling gebruiken we ook veel kleurrijke materialen en proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de methoden en termen die de kinderen vanuit school gewend zijn. Dit vergt een flexibele houding waar geen kant-en-klaar stappenplan bij past.

Annuleren
Annuleringskosten: Bij minder dan twee weken van te voren 25% van de cursus prijs. Bij bijzondere omstandigheden is het mogelijk een cursusdag op een andere datum in te halen.

Verklaring Omtrent Gedrag
Iedereen die met kinderen werkt behoort een Verklaring Omtrent Gedrag in bezit te hebben. Scholen waarmee je samenwerkt kunnen hierom vragen.

Heb je nog meer vragen? Bel dan met Inge Verloop: 06 20 933 495
Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven: