Rekenbootcamp® trainer worden

Wie ben jij?
Je hebt als onderwijsprofessional een eigen praktijk. Het lijkt je leuk om meer beweging te krijgen in je lessen. Je bent creatief, kleurrijk en ondernemend. Je weet hoe je kinderen kunt enthousiasmeren en stimuleren vanuit een grow mindset. Je ziet ieder kind als uniek individu.

Waar geloof jij in?
Jij gelooft dat alle kinderen zich sneller ontwikkelen in een uitdagende setting waar bewegend, ontdekkend, beeldend en spelend leren centraal staan.  Je gelooft in flexibel werken en aanpassen aan de leerbehoeften van kinderen. Je gelooft in de kracht van de eigen creativiteit en vindingrijkheid van kinderen.

Is deze training ook geschikt voor leerkrachten?
Deze training is ontwikkeld voor mensen met een eigen praktijk of mensen die werken als ondersteuner op school, zij moeten dagelijks snel kunnen schakelen van groep 3 naar groep 8.  Leerkrachten  zijn ook van harte welkom op deze creatieve training. Echter wanneer je zoekt naar kant-en-klaar, dan raden we je aan om nog even verder te zoeken. Deze training is geschikt voor jou wanneer jij lesboeken en werkbladen los durft te laten. En wanneer je graag de creativiteit zou willen ontwikkelen om op ieder gewenst moment een bewegend leren, beeldend leren of spelend leren activiteit uit je mouw te schudden.

Wat is een bootcamp?
Volgens veel kinderen is de bootcamp eigenlijk “gewoon een leuk kinderfeestje”. Het zijn effectieve manieren om kinderen op een beeldende en speelse manier het plezier terug te geven in leren. De Bootcamp brengt kinderen en hun ouders in de gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met jou en jouw praktijk. En ook de kinderen die wekelijks bij je in de praktijk komen zullen ervaren dat je lessen veel creatiever, kleuriger, plezieriger en uitdagender zijn.

Spelend en bewegend leren is leuk leren!
Het is al langer bekend dat beweging een positief effect heeft op concentratie, leerprestatie en leerplezier. Kinderen die regelmatig bewegend leren, boeken na 2 jaar een voorsprong van wel 5 maanden op hun leeftijdsgenoten! Een kind leert sneller als het positieve gevoelens ervaart en lekker in zijn of haar vel zit.

Met kleur en beweging leren.
De stof die geautomatiseerd en gememoriseerd moet worden, wordt gekoppeld aan kleur en beweging. Deze koppeling zorgt voor een optimale samenwerking tussen verschillende delen in het brein, waardoor het automatiseren en memoriseren van de lesstof effectiever verloopt. Tevens vormt dit een actieve ondersteuning bij de motorische ontwikkeling van het kind.


Voorbeeld programma driedaagse training

Dag 1 rekenen
• Het automatiseren en memoriseren van de rekenbasis, de tafels en sommen tot 20.
Dag 2 spelling
• Spelling groep 2 t/m 8:

Dag 3 afsluiting
• Inleveren draaiboeken;
• Bespreken theorieopdrachten en presenteren van de draaiboeken;
• Indien er tijd over is: breuken, metriekstelsel, klokkijken;
• Certificering en materialenmarkt.


Wat leer en doe je?

• Je leert hoe je zelf bootcamps voor kleine groepjes kinderen kunt organiseren;
• Je leert hoe je dit concept ook voor één op één begeleiding in je praktijk kunt gebruiken;
• Je maakt kennis met de inhoudelijke achtergrond van het spelend, beeldend en bewegend leren;
• Je leert welke spelletjes geschikt zijn voor bewegend leren;
• Je verzint samen nieuwe (beweeg)spelletjes;
• Je leert hoe je het geleerde in de (in je eigen) praktijk kunt brengen;
• Je maakt een persoonlijk draaiboek voor twee bootcamps aan de hand van voorbeelden. (Studiebelasting 2 á 4 uur)
• Je maakt ruimte in je agenda voor enkele theorie opdrachten. (Studiebelasting 2 á 4 uur)
• Je organiseert twee bootcamps vóór de laatste dag, zodat je ervaringen kunt uitwisselen.
• Je creativiteit wordt flink aangezet!

Wat krijg je?

• Een certificaat en een licentie voor het geven van trainingen aan kinderen;
• Een jaar lang vermelding van je praktijk op deze website (indien gewenst);
• Een startpakket voor het leren van de tafels.

Kosten 2022
Driedaagse training Reken- en Spellingbootcamp: € 749,00 excl. BTW
Tweedaagse training:  € 495,00 excl. BTW

Data:
Zie inschrijfformulier hieronder

Waar kun je een Bootcamp houden?
Het fijnste is als je de bootcamp lekker buiten kunt doen. Op een schoolplein in een park of het bos. Maar natuurlijk kan het ook in je praktijkruimte of in je klas. Als je zelf niet de beschikking hebt over een fijne ruime ruimte, kun je informeren bij scholen, peuterspeelzalen, clubhuizen, buurthuizen, sportverenigingen, yogastudio’s enz. Informeer dan ook of je gebruik mag maken van de materialen die daar al aanwezig zijn.

Verankering van via kleuren en beelden
De Bootcamp is ontstaan door te spelen met de oneindige mogelijkheden van het Joepspel. Het Joepspel vormt daarmee de basis van de Rekenbootcamp. De kleuren en beelden van het Joepspel en de Rekenbootcamp komen overeen. Dit kleur- en beeld-anker werkt heel krachtig. (De kleuren van Spellingbootcamp zijn flexibel aan te passen aan elke methode.)

Annuleringsregeling
Bij annulering minder dan 14 dagen voor de training betaal je de helft van de training. Binnen 7 dagen voor de training betaal je 100% van de training. Bij uitzonderlijke omstandigheden kun je de gemiste dag, indien mogelijk, inhalen tijdens de eerst volgende training waar een plekje vrij valt.

Verklaring Omtrent Gedrag
Iedereen die met kinderen werkt behoort een Verklaring Omtrent Gedrag in bezit te hebben. Scholen waarmee je samenwerkt kunnen hierom vragen.

Heb je nog meer vragen? Bel of mail ons dan gerust!

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven: